Nové reklamní spoty od Apple

30.07.2012 16:24

Před pár dny začala letní olympiáda, kterou v TV sledují lidé na celém světě. To je pochopitelně velká příležitost pro všechny firmy světa, jak se zviditelnit, a tak Apple natočil tyto 3 spoty. Jediná pozitivní věc na nich je hlavní protagonista, no posuďte sami....

První spot se odehrává v letadle, ve chvíli, kdy se kapitán letadla ptá pasežérů, zda je v letadle nějaký "Apple Genius". Ozve se na první pohled sympatický mladík, který, ale okamžitě všechno zabije tím, že zvedne ruku a zavolá " Já jsem Apple Genius", nepřehlédnutelný je taky jeho outfit, modré tričko s nakousnutým jablkem a na kruku pověšený Iphone ? :D. Okamžitě k němu přichází letuška, a povídá o nějakým chlápkovi, který chce pro svou ženu udělat Imovie a potřebuje pomoct. Letuško přivede "Apple G" k pasažérovi (plešatý retard, který pokud jsem to správně pochopil neumí udělat z rodinných fotek video pro svou manželku), "Apple G" najde řešení, čímž je přetažení hudby z Itunes do programu Imovie, následně přidá nějaký efekt a situace je zachráněná. KONEC

Druhý spot se odehrává v "Apple G"ově bytě. Je 4 ráno, "Apple G" spí, v tom na dveře začne bouchat  chlap,  začne řvát, že jeho žena rodí a on neví jak udělat dobrou fotku. "Apple G" mu poradí ať použije aplikaci Iphoto, "Apple G" mu začne rozebírat co vše Iphoto umí.....( absolutně jsem nepobral, proč má přitom chlapík výraz, jako ho někdo uspokojoval.....), na konec reklamy se "Apple G" rozhodne doprovodit chlápka za jeho ženou do nemocnice (i když k tomu nemá žádný důvod). KONEC

Třetí reklama se odehrává na ulici. "Apple G"ovi zaťuká na rameno postarší chlápek, a zeptá se ho "Hej, ty jsi genius správně?", "Apple G" odpoví "Yeah". Chlápek povídá " V podstatě jsem si sám koupil nový MAC", "Apple G" odpoví "Co myslíte tím v podstatě?", chlápek odpovídá " No to že v podstatě vypadá jako MAC (smích)", "Apple G" se ptá " A máte v něm programy jako Iphoto, Imovie, Garage band.... aha nic vám to neříká", chlápek odpovídá "Ne neříká","Apple G" se ptá "Kdo vám to prodal?", chlápek ukáže na starou prodejnu PCéček a řekne "On to byl, řekl, že je v podstatě Apple Genius", "Apple G" odpovídá "Neeeeee", chlápek se ptá " Takže toto není MAC", "Apple G" odpovídá " V podstatě, ne ne ne....." KONEC

 

Upřímně tyto reklamy jsou hrozné, představují uživatele svých produktů jako mentálně zaostalé jedince, bez špetky vlastní inteligence, v podstatě jim říká také, že při jediní lidé, kteří Apple produktům rozumí jsou týpci s tričkem s logem nakouslého jabka co mají Iphone kolem krku ? Tato reklama podle mě zosobňuje to, proč většina lidí z duše nenávidí Apple ( kromě toho že jejich produkty jsou silně předražené). 

Spoty se také dočkaly veeelmi negativní reakce ze strany médii a uživatelů, již jenom například hodnocení na youtube je zarážející 129 liků/1350 disliků mluví za vše. Možná konečně nastává doba, kdy i nevědomí, lidé, kteří kupují Apple, prohlédnou a pochopí, že tato firma má své zakázníky za tupce a mentálně zaostalé. Dovolím si vytáhnout pár TOP komentářů z youtube: Steve Jobs se musí válet v hrobě, Apple je nnyí oficiálně "vpíči", Je nám to vše líto Steve. Dovolím si říci, že pokud bybyl Steve Jobs naživu, že by tato reklama nespatřila světlo světa. Tyto spoty jsou názornou ukázkou úpadku Apple, který se nejspíše naplno ukáže při uvedení Iphone5 na podzim tohoto roku.

 

 

Diskusní téma: Nové reklamní spoty od Apple

Titulek: Reklamy + iPhone Vložil: Julus Datum: 01.08.2012

Tyhle Apple Genius reklamy jsou fakt prehnane. I samotne "isheep" je odsuzuji.
Jinak jejich Genius asistence neni vubec zly napad. Pokud prijdete za nimi se svym apple produktem, tak maji zakazano vam na nej sahnout, a ani vas o to nesmi poprosit, samozrejme pokud je o to pozadate, tak je vec jina. Vyhoda v tomhle tkvi prave v uceni, pokud tu vec jednou udelate jenom s verbalni asistenci nekoho jineho, tak si to zapamatujete. Pokud by to nekdo udelal za nej, tak by si na to zvyk, a sam nikdy nic nespravi (coz ti technicky zrucnejsi urcite potvrdi, kolikrat chodi po znamych a spravuje jim co si nechtej ani vygooglit (vsak on to nekdo spravi za nej)).

Ted k androidu:
Vlastnil jsem kdysi davno HTC Hero Android 1.5 a pozdeji 1.6. Vyborny telefon, obcas ale sam skroloval dolu a doprava (HW bug na trackballe). No se systemem jako takovym jsem byl maximalne spokojenej. Supr podpora (na 1.5 byli veci z 1.6 a 1.6 obsahovala nektere veci uz 2.0), tak jsem si rekl, ze u androidu zustanu a koupil jsem si ten nejlepe vybaveny android v te dobe - Samsung Galaxy S.
No, ze zacatku vse vypadalo v pohode, ale pri blizsim pohledu uz ne. Lagy toho telefonu jsou dodnes legendarni, telefon casto mrzl a vydrz taky nic moc, vse mel vyresit update na 2.2. Kdyz konecne zacal rollout updatu, tak jsem se tesil, ze konecne odstrani neduhy, ale ouha. v CR/SK vysel update pul roku po evrope (kde uz zacinal rollout 2.3), a navic krom baterky moc veci neresil. Na 2.3 jsme se taky dostali jako posledni, no telefon si pridal novy bug a to nejhorsi mozny - obcas vytocil jine cislo z kontakt listu, nez ktere bylo na displeji. Jak jsem byl prekvapenej, kdyz jsem se mesto taxi sluzby dovolal babicce. Navic se zacal samovolne resetovat (i behem hovoru). Po konzultaci na xda-developers jsem zjistil ze nejsem jediny, a tohle vsechno resi cyanogenmod. Tohle me doslova nas*alo a mobil jsem prodal. Ale nejdriv par postrehu a duvodu kolem Samsungu Galaxy S
1) Nejsem zadnej neznalej, kazdej upgrade doprovazel factory reset, aplikace byli udrzovane, volneho mista vzdy dost.
2) Nebyla to HW chyba telefonu, jelikoz preflashovani na cyanogen vsechny problemy byly vyresene
3) Vyrobce - Samsung, nebyl schopny zabezpecit jednotny rollout nove verze, (dostat verzi 2.2 kdyz vsichny ostatni uz maju 2.3 je tak trochu vysmech), nektere krajiny 2.3 verzi nemaji dodnes
4) Samsung nebyl schopen kompletne vyresit problemy s vydrzi baterie, lagmi, a dalsi problemy, a jejich praci musela udelat komunita.

Takze na zaklade vyse uvedenych zkusenosti, jiste pochopite proc jsem zanevrel na samsung a telefon prodal. No, ale prislo rozhodovani jaky si poridit novy? Mel jsem 2 kandidaty: jakykoliv android telefon od HTC (jine ani nepripadali do uvahy, abych se zase nespalil) nebo iPhone. Po skusenostech z android marketu (aplikace nefunguji dobre na vsech telefonech, a nektere vubec) jsem se rozhodl pro iPhone (4S).

A ted par postrehu z iPhone, pomineme HW ktery je papirove podobny s androidy. Zamerim se jenom na rozdily.
Je to hodne uzavreny telefon, ktery urcite neni urceny pro lidi co si potrebuji telefon upravovat nebo pouzivat vlastni programy. I kdyz se da jailbreaknout, neni to to prave. Zaroven ta uzavrenost rapidne zjednodusuje vyvoj aplikaci a her, jelikoz na svete nepobiha 400 ruznych konfiguraci iphonu z ruznymi procesory, grafickymi kartami nebo verzemi systemu. Tohle vyvojarum podstatne zjednodusuje a zlevnuje vyvoj aplikaci na system.
Chybejici SD slot mi vubec nevadi, 16GB mi staci (po roce pouzito kolem 9GB) a navic android zacina od SD karty taky upoustet.
Samozrejme chybi mi tam par veci z Androidu (hlavne plocha s widgety), ale na druhou stranu si nemusim starat o to, co vsechno mi aktualne vyzira pamet a ze bych mel par tech aplikaci killnout. Co se tyka podpory Applu, tak na tu se, pokud vim, nechyta zadny vyrobce androidu. Duvod? Apple vyda novy iOS pro vsechny podporovane zarizeni (momentalne 3GS, 4, 4S a Ipad 2 a 3) najednou. Takze nemusim cekat jak v pripade samsungu pul roku, nez se uraci vydat ceskou verzi firmware.

A uzivatele iPhone? Nejsou to jenom iOvce, ale taky lidi, ktery nechteji resit problemy s kompatibilitou aplikaci, nepotrebuji nektere featury androidu a potrebuji smartphone, ktery "just works", a navic ma dobrou podporu sveho vyrobce.

Tyhle poznatky jsou sepsany na zaklade dlouhodobeho uzivani android 1.5 - 2.3 a iOS 5. I kdyz verim, ze android 4.0 + je promakany, neprisel jsem zatim s nim do kontaktu (rozstristenost androidu), takze nebudu ho soudit, dle videi ale vypada skvele (ale to muj Galaxy S vypadal taky), k Windows Phone se nebudu vyjadrovat, protoze ten znam akorat tak z vypraveni Radka Hulana :)

TL;DR: iPhone vs Android : nerozhodne (zalezi na prioritach).

Titulek: Re: Reklamy + iPhone Vložil: Admin Datum: 01.08.2012

Zdravím, samozřejmě máte pravdu, Android ve verzích 1.x a 2.x byl hodně zalagovaný i na strojích s dual-core procesory, to je způsobeno chybějící GPU akcelerací prostředí ( google ji nepřidal, protože v té době bylo na trhu dost Androidů, které neměly GPU např. HTC Tattoo atd.). Tento problém řeší 4.X Androidy, které mají nativní GPU akceleraci a podporu dual-core procesorů. Opravdu doporučuji vyzkoušet ICS je to velký skok kupředu oproti GB asi největší co zatím vůbec byl, lae až Jelly Bean je podle recenzí skutečně systém, který je rychlejší než IOS (ještě jsem ho neměl možnost zkusit tak nevím).
A ty aktualizace, no, tady je situace jasná, Samsung, HTC, LG na to sere jediný kdo se snaží aktualizovat je Sony, tady má jasně navrh Apple.
Jinak plně souhlasím s vámi, hlavní výhodou IOS je jeho ekosystém, který je opravdu promakaný, plynulost systému a jeho jednoduchost. Android je naproti tomu systém který nabízí svobodu, téměř neomezenou customizaci, od verze Jelly Bean je rychlejší než IOS, dovoluje i bez rootu dělat s telefonem téměř cokoliv......, chci tím jen říct, že Android se do verze ICS stal skutečně plnohodnotným systémem, který odstranil neduhy starších verzí a může se plně rovnat s nejnovějším IOS ( ve většině věcí ho ale již překonává).
Bohužel k Windows Phone se taky nemůžu vyjádřit, protože jsem ho nikdy naživo neviděl a neznám nikoho kdo by ho vlastnil :-).
Určitě doporučuji vyzkoušet Androidy 4.X jsou již plynulé a hooodně stabilní (mě zatím ICS ještě nikdy nespadl)



Titulek: S3 Vložil: Hanz Datum: 31.07.2012

Před nedávnem jsem kupoval nový mobil..Četl jsem různé recenze ,abych zjistil,ktery mobil mam koupit.Upozorňuju že rozpočet jsem měl do 15tis..V nábítce byl Samsung,Htc nebo iphone.Samsung a htc mi přišli parametrově skoro stejny,ale kdyz jsem koukal na iphone4s,tak mi přišlo divný,že nemá možnost pam.karet.slabší displej,nemůžu vyměnit baterku,procesor 2jádra.Ptám se včem je tedy tak dobrej o proti ostatním.Ptám se proto,že nakonec jsem koupil galaxy s3 a nemůžu si to vynahválit,když někomu pustím HD film,,tak čumí jak puk.Nakonec jsem i ušetřil nějakou kačku,protože na alze stojí iphone4s verze s 64mb kolem 22tis.Ptám se včem je ten iphone lepší když stojí tolik?Říkám si jestli jsem náhodou neudělal chybu,,co vy na to?Ještě jsem zapoměl dodat co se velikosti týče,tak si velky displej nemůžu vynachválit a v kapse mě netíží.

Titulek: Re: S3 Vložil: Admin Datum: 31.07.2012

Zdravím, udělal jste dobře, že jste koupil SGS3, je to pravděpodobně nejlépe vybavený mobil na trhu, Iphone měl donedávna výhodu v IOS, který netrpěl "lagy" tak jako Android, ale toto už neplatí, jelikož Android 4.1 Jelly Bean tento problém odstraňuje a je dokonce rychlejší než IOS !! (aktualizaci na Jelly Bean obdrží SGS3 jistě brzy, pokud ji ještě neobdržel), musíte si uvědomit, že Iphone kupují hlavně lidé, kteří se v mobilech nevyznají a myslí si, že pokud si koupí Iphone tak, mají nejlepší, nejvíce cool mobil na zeměkouli. Jednoduše řečeno Apple si může dovolit Iphone prodávat tak draho, dokud mu to hloupí zákazníci kupují. Jediná výhoda Iphonu je, že na IOS je více aplikací a her. A ne, chybu jste určitě neudělal, koupil jste si nejvýkonější mobil který je na trhu, který navíc má vyměnitelnou baterii, slot na paměťové karty, vynikající velký display atd.

Pokud ovládáte angličtinu, doporučuji toto video na youtube, kde máte jasně vysvětleno v čem je Android lepší než IOS, no zjistíte, že vlastně je lepší ve všem.

https://www.youtube.com/watch?v=NMiY1kSTHZw

Gratuluji k skvělému nákupu :)

Titulek: Re: Re: S3 Vložil: Hanz Datum: 31.07.2012

Tak k tomu,ale opravdu nemám co dodat,,,snad jenom díky-:)

Titulek: lidi klídek! :D Vložil: holka Datum: 31.07.2012

hele lidi, to vám hráblo? :D já mám za život jediný phone LG a sem s ním spokojená, tak co se tu tak kohoutíte? když něco kritizovat tak aspoň slušně a bud se z této satirické stránky něco dovíte a nebo nezájem a můžete jít o webovku dál. Člověk by se neměl rozčilovat a nadávat věcem co mu výrazně nezasahujou do života, upřímně jde vidět že máte dost nevyrovnanej život ;-)

Titulek: Komentáře potvrzují názory autora článku Vložil: mauretanec Datum: 31.07.2012

Jak je vidět, autor měl částečně pravdu, když napsal, že Apple bere své zákazníky jako mentálně zaostalé jedince... :)

Titulek: Tak ty ses dobrej kokot :D Vložil: MikeSGS3 Datum: 31.07.2012

Vypatlanej Androidaku :D

Titulek: Majitel iPhone 4 a MacBook Pro Vložil: Martin Karásek Datum: 31.07.2012

NO, ty jsi ČURÁK!!! Co tu píšeš ty kraviny. Strč si svůj fejkový android a pořádně si s ním vymrdej svou prdel, ty buzno lopatoidní!!!!!!!

Titulek: Re: Majitel iPhone 4 a MacBook Pro Vložil: Honza Datum: 31.07.2012

Takhle si predstavuju isheep ses uplne vymydlenej frajirek s predrazenym kramem v kapse i doma navic neumis nic nez nadavat jsi opravdu ubohy ishit

1 | 2 >>

Přidat nový příspěvek